1. Zdravo Gost!

  Že poznaš funkcijo foruma, ki se imenuje označevanje uporabnikov ali po angleško tagging? Če ne, pa omenjeno funkcijo verjetno poznaš iz Twitterja, kjer se najpogosteje uporablja.

  Zakaj se uporablja označevanje ali tagging? Predvsem zaradi hitrega obveščanja uporabnika (na email in preko sistema obveščanja na forumu) o odgovoru na njegovo sporočilo. Uporabnika se označi s preprosto uporabo znaka @, kateremu se doda uporabniško ime. Primer: @Platoon

  Prosim, da se omenjene funkcije poslužuješ v čim večji meri, saj omogoča učinkovitejšo komunikacijo!

  Odstrani obvestilo

Izredni 1. letnik v enem šolskem letu

Temo je v forumu '1. letnik' ustvaril uporabnik scraper21, 28 avg 2015.

 1. scraper21

  scraper21 Podpornik

  Pridružen:
  28 avg 2015
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Baza datotek:
  1
  Smer študija:
  Mednarodno poslovanje
  Živjo,

  imam par vprašanj glede izrednega študija in kako bi ga opravil v enem letu. Trenutno ne vem katerih 5 predmetov se bo letos izvajalo na izrednem študiju tako da me zanima bolj na splošno.
  1. Kateri predmeti imajo obvezno prisotnost(delam 9-17 tako da ne morem na redna predavanja) pri predavanjih, vajah ali pa seminarjih;
  2. Kateri predmeti imajo obvezne seminarske, kolokvije, kakšne druge obveznosti, ki so potrebne za opravit predmet
  3. Kateri predmeti nimajo nobenih obveznosti razen uspešno opravljenega izpita, kolokvijev?

  Torej opravil bi 5 predmetov, ki se izvajajo izredno kot izredno in pa ostale z rednimi študenti.

  Hvala za pomoč in se opravičujem če sem temo napačno umestil, ker ne najdem nikjer na forumu nobene teme kot je klepet ali kaj podobnega.

  Lep pozdrav,

  Klemen
   
 2. izredni737

  izredni737 Študent

  Pridružen:
  15 jul 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  V bistvu sem sedaj v isti poziciji kot ti pred leti, ti je uspel prit, do informacij/izkušenj, ki bi jih lahko delil?
   
 3. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  4
  Prejeti všečki:
  3
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Ekonomija
  Zdravo!

  Ti bom jaz odgovorila, saj sem študirala tako na redni in izredni izvedbi, naredila 1. letnik v 1 letu. Letos opravila 2. letnik v 1 letu, sedaj grem v 3. letnik.

  Moja strategija je bila, da sem opravila vse izredne predmete, ki so se izvajali v tistem letu (ker je program sestavljen tako, da delaš 1. letnik, tj. 10 izpitov v 2 letih to pomeni, da se bo 1/2 predmetov izvajala letos, 1/2 pa naslednje leto).

  V letošnjem študijskem letu 19/20 so se izvajali predmeti:
  1. Mikoekonomija 1,
  2. Uvod v poslovanje,
  3. Organizacijsko vedenje,
  4. Makroekonomija 1 in
  5. Informatika.
  To pomeni, da se bodo v prihodnjem študijskem letu 20/21 izvajali predmeti:
  1. Matematika za poslovne in ekonomske vede,
  2. Pravo družb in poslovno pravo,
  3. Temelji managementa,
  4. Osnove statistike in
  5. Uvod v računovodstvo.

  Da napreduješ v višji letnik potrebuješ opraviti najmanj 8 predmetov. Moj predlog je, da naredi vse "izredne" predmete, ki se bodo izvajali v letu 20/21, tj. 5 predmetov. Z rednimi poskusi opraviti 3 redne predmete in prihodnje leto z izrednimi nadoknaditi za nazaj (naslednjo leto se bodo izvajali tisti predmeti, ki ti manjkajo).

  Od zgornjih predmetov, ki bi jih moral opraviti z rednimi boš najlažje opravil Uvod v poslovanje, Organizacijsko vedenje in Informatiko. To ti pravim iz praktičnih razlogov, saj so pri teh predmetih skupine za vaje tudi pozno popoldne. Jaz sem npr. z rednimi opravila Organizacijsko vedenje in sem zaprosila za premestitev v skupino ob 17.00 ali 18.00, se ne spomnim več. Na predavanje ne rabiš hodit, ker niso bistvena. V resnici ni "težko" delati izpite z rednimi, so pa naporne vse dodatne obveznosti, ki predstavljajo pogoj za opravljanje izpitov (razne seminarske naloge, domače naloge, obvezne prisotnosti ipd.).

  Letos se tudi napoveduje, da bodo izvedbe predmetov on-line (čeprav pri 1. letnikih še ne tako izrazito) tako, da ti mogoče tudi to olajša organizacijo.

  Upam, da sem ti bila v pomoč. Srečno pri študiju! :)
   
  Uporabnikoma Platoon in izredni737 je všeč.
 4. izredni737

  izredni737 Študent

  Pridružen:
  15 jul 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  Res najlepša hvala za tale post. Kako pa so kej profesorji naklonjeni temu, da se priključiš kateri izmed skupin pri rednih študentih in delaš tam gužvo? Jaz namreč delam ves čas popoldne in niti nisem iz lj, tako da bi lahko obiskoval vaje kvečjemu dopoldne čez teden in v soboto. Imajo morda izredni študentje tud kako neformalno fb skupino?
   
 5. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  4
  Prejeti všečki:
  3
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Ekonomija
  Pridruževanje izrednih študentov k rednimi študentom je čisto običajno. Ne poznam primera, da bi profesorji koga zavrnili. Je pa tako, da ko se odločiš opravljati predmet z rednimi študenti, veljajo zate enaka pravila oz. pogoji za opravljanje izpitov kot za redne študente. Pri izrednih izvedbah so obveznosti za to, da opraviš izpit manjše, običajno je izpit = 100% ocene predmeta, pri rednih izvedbah pa je končna ocena predmeta sestavljena še iz seminarskih nalog, domačih nalog, izpita ipd. Kakšen predmet zahteva tudi obvezno prisotnost na vajah, ki je tudi pogoj za pristop k izpitu.

  Ampak, če delaš popoldne boš tako ali tako zelo težko opravljal predmete na izrednem študiju. Vsa predavanja za izredne potekajo po 17.00 uri. Se ne bi potem raje vpisal na redni študij?

  Glede neformalnih fb skupin nimam nobenih informacij. Mislim, da obstajajo in so neaktivne. Pridruži se pa redni (za 1. letnike oz. "bruce") fb skupini, kjer boš lahko spremljal, kaj se dogaja na rednem študiju.
   
  Nazadnje urejeno: 3 avg 2020
  Uporabniku izredni737 je všeč.
 6. 2020 izredno

  2020 izredno Študent

  Pridružen:
  10 avg 2020
  Prispevki:
  1
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  Živjo, tudi jaz se letos vpisujem na izredni študij ekonomije. Me pa zanima kako je s prehodom iz izrednega v drugi letnik rednega. Je to možno in kako? Zanima me pa tudi kako nasplošno zgleda izredni, a se ful razlikuje od rednega.
  Hvala za odgovor
  Lp
   
 7. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  4
  Prejeti všečki:
  3
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Ekonomija
  Živjo!

  Ja, prehod je možen ob izpolnitvi določenih pogojev.

  Kopiram iz dokumenta o pogojih za napredovanje:
  "Študent ob napredovanju v višji letnik ne more spremeniti načina študija, če ni opravil izpitov pri vseh predmetih dosedanjih vpisanih letnikov. Za prehod iz izrednega na redni študij mora imeti študent opravljene vse izpite pri vseh predmetih letnika v času veljavne šolnine zadnjega vpisanega letnika oz. semestra in poravnane vse finančne obveznosti. Izjemoma lahko redni študent, ki izpolnjuje minimalne pogoje za napredovanje v višji letnik na rednem študiju, preide v višji letnik istega študijskega programa tudi na izrednem študiju, če iz utemeljenih razlogov (zaposlitve ipd.) ne bo več mogel izpolnjevati študijskih obveznosti (obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev idr.) na rednem študiju. To pomeni, da je potrebno za prehod iz izrednega študija na redni študij opraviti izpite pri vseh predmetih vpisanih letnikov in doseči: za vpis v 2. letnik 60 ECTS, za vpis v 3. letnik 120 kreditnih točk ECTS, za prehod iz rednega na izredni študij, ob utemeljenih razlogih, pa najmanj s pogojem za napredovanje opredeljeno število ECTS iz prejšnjih točk."

  Izredni študij se - po načinu izvajanja - precej razlikuje od izrednega študija. Predavanja potekajo popolne, po 17.00 uri. Sistem pa je tak, da se predava po en predmet. Ko se en predmet zaključi se potem začnejo predavanja drugega predmeta. Izpiti se pišejo po zaključenih predavanjih (torej izpiti potekajo izven izpitnega obdobja). Kot sem navedla že zgoraj, je posebnost izrednega študija tudi v tem, da ni obveznosti glede pisanja seminarskih nalog, domačih nalog, obveznih prisotnosti, kar je dobro. Dejstvo pa je, da nam je spredavano bistveno manj kot rednim študentom, saj mi z cca 6-10 predavanji pokrijemo celotni predmet, medtem ko imajo redni študentje 3-4 mesece, da predelajo isto snov. Težavnost izpitov je po večini precej podobna med izrednimi in rednimi, tako da je za uspešen študij potrebno kar nekaj samostojnega dela.

  Lep pozdrav in srečno pri študiju! :)
   
  Nazadnje urejeno: 10 avg 2020
 8. Mimi

  Mimi Študent

  Pridružen:
  1 okt 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Management
  Zivjo mam par vprasanj glede izrednega studija. Vpisana sem v prvi letnik in bi rada naredila letnik v enemu letu, da se v drugi letnik vpisem na redno. Vem, da morm narediti vseh 10 predmetov. Zdej me pa zanima ubistvu, če si jaz za zimski semester izberem 3 predmete (ki se jih letos ne izvaja na izrednem, jih pa imajo na rednem zapisane za zimski semester) ali bo to sploh kompatibilno z urnikom izrednega studija, ali to potem pomeni da se pridruzim tudi k vajam k jih imajo redni?
  Potem pa se tole separavi na izrednem studiju obdelas predmet in potem imas izpit ce razumem prav? , na rednem bom pa morala hoditi na njihova predavanja, opravljati vaje seminarske itd. in imela izpit potem v izpitnem obdobju. Aja pa zanima me ce je kdo, ki je na tak nacin naredil letnik, pa ce ma kaksne nasvete. Al je dejansko bols, da si uzamem dve leti, da naredim 1 letnik.

  Res hvala za kakršn koli odgovor, ker trenutno je tole on line cela zmeda . Hvalaa
   
 9. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  4
  Prejeti všečki:
  3
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Ekonomija
  Oj,

  izredni študij poteka popoldne, vedno po 17.oo uri, redni študij pa se izvaja v dopoldanskem času, tako da ni nekega prekrivanja. Ja, izpiti na izrednem se izvedejo po koncu predavanj, medtem ko pri rednem izključno v času izpitnega obdobja (razen kolokvijev, ti so tudi vmes). Če se pridružiš redni izvedbi moraš opraviti vse enako kot velja za njih. To glede tega, koliko časa želiš nameniti opravljanju 1. letnika je stvar tvoje presoje. Če imaš dopoldne čas ne vidim razloga zakaj bi 1. letnik raztegnil na 2 leti.

  Srečno. :)
   
 10. Mimi

  Mimi Študent

  Pridružen:
  1 okt 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Management
  Oki hvala za odgovor:). Katere dneve pa se ponavadi izvaja.. a so petki pa sobote zjutri al je kako drgac. Pa a mogoce kdo ve a so uvajalne delavnce samo za tiste k so redno upisani?
   
 11. icci

  icci Študent

  Pridružen:
  1 nov 2020
  Prispevki:
  1
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Management
  Oj,

  luca93, kaj pa je pogoj, da lahko pristopiš k izpitu Uvod v poslovanje, če bi ga rad opravil z rednimi? Predavanja in vaj z rednimi študenti žal ne morem spremljati on-line, zaradi prezgodnje ure, ker sem v službi.

  Hvala že vnaprej za odgovor.
   
 12. Platoon

  Platoon Dekan Osebje foruma

  Pridružen:
  19 feb 2007
  Prispevki:
  1.856
  Prejeti všečki:
  54
  Trofejne točke:
  48
  Baza datotek:
  525
  Smer študija:
  Trženje
  Za hitrejši odziv se naredi takole: @luca93